Pas på nerverne

Et kærligt og varmt portræt af en pædagogisk ildsjæl og hans uortodokse hverdag med rødderne i Københavns Nordvest kvarter.

Omdrejningspunktet er legepladsen Degnestavnen med dens nye og gamle brugere. Legepladsen er igennem 18 år ledet af den 59-årige ildsjæl Niels Bay, som anvender en engageret og uortodoks pædagogik.

Smidt ud fra institutioner og med gaden som eneste alternativ, lever flere af drengene i kvarteret allerede fra 8-års alderen med ryggen mod muren. Børnene er overvejende af anden etnisk baggrund og med et selvværd, der er i bund. Omgangstonen er barsk og voldelig - og ordforrådet rækker sjældent til andet.

Men "Nede hos Niels", som legepladsen kaldes af drengene, synes alt vendt på hovedet. Her kaster selv kvarterets værste rødder sig ud i konkurencer i viden om Shakespeare, Kirkegaard og Holberg eller i intense diskussioner om, hvem der klarede dagens fodboldkamp 'uden nerver' eller med 'adfærdsprofilen' i behold.

I filmen følger vi livet på legepladsen, samspillet med Niels og 'rødderne', deres sejre og nederlag. Parallelt beretter 'de gamle drenge' om, hvordan det var at vokse op i et kvarter præget af skilsmisser, alkohol, arbejdsløshed og analfabetisme. Fattige på troen på muligheder blev Niels den, der gav mange af dem modet og troen til at komme om på den anden side.

Vinder af Juryens Specialpris på Odense Filmfestival.

Spillelængde: 58 min.
Instruktør / Producent: René Bo Hansen / Nordstjernen Film -og TV.
Sprog: Dansk.